Kassa

'Grootste Britse leverancier sjoemelt met kippenvlees'

29-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kippenvlees-930x520
De Britse krant The Guardian en het programma ITV News hebben ernstige misstanden bij de grootste kipleverancier van Groot-Brittannië aan het licht gebracht. Volgens de nieuwsorganisaties heeft het bedrijf, 2 Sisters Food Group, gesjoemeld met oud en vers vlees en met de houdbaarheidsdatum op de verpakkingen.

Een derde Britse kip

2 Sisters Food Group levert een derde van alle kipproducten die in Groot-Brittannië worden gegeten en levert aan de grote supermarktketens Tesco, Sainsbury’s, Marks&Spencer, Aldi en Lidl. De vijf supermarktbedrijven hebben laten weten direct onderzoek in te stellen.
De kipleverancier zegt nog niet genoeg tijd te hebben gehad om te reageren en gaat de beschuldigingen onderzoeken. Daarbij zou het gaan om gesjoemel bij een tweetal productielocaties.

'Voedselveiligheid Nederlandse tak niet in het geding'

Het Britse 2 Sisters is via 2 Sisters Storteboom ook in Nederland actief. Het Nederlandse dochterbedrijf telt vijf productielocaties in Nederland en één in Polen. Een woordvoerster van Storteboom geeft aan dat de voedselveiligheid bij de Nederlandse tak niet in het gedrang is. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!