Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Groot tekort aan fietsparkeerplaatsen'

09-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fiets-groot_01.jpg
Op veel plaatsen is er onvoldoende ruimte om fietsen op een behoorlijke manier neer te zetten. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van de Fietsersbond in 43 gemeenten. Op ruim een derde van de onderzochte plekken was een tekort aan fietsenrekken. Dat speelt vooral in stadscentra, bij basisscholen en bij sportvelden.
De Fietsersbond deed onderzoek op 1600 plaatsen bij zogeheten 'fietsaantrekkende bestemmingen' zoals winkelgebieden, uitgaansgelegenheden en knooppunten in het openbaar vervoer. In grote en middelgrote steden is de situatie slechter dan in kleinere gemeenten. Bij driekwart van de onderzochte locaties ontbreekt bij de rekken de mogelijkheid om de fiets vast te zetten. Dat is vooral zo bij sportvelden en scholen.
Bij ruim 40 procent van de basisscholen staan veel te weinig rekken, bij 30 procent staan er voldoende. De Fietsersbond ondekte dat er bij achttien basisscholen helemaal geen rekken staan. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat er steeds meer gratis bewaakte stallingen in de stadscentra komen.
De lokale afdelingen van de Fietsersbond gaan de onderzoeksresultaten onder de aandacht brengen van gemeenteraadsleden. De Fietsersbond vindt dat er in de coalitieakkoorden ook aandacht moet zijn voor een fietsparkeerplan. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!