Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Groot tekort aan betaalbare huurwoningen

03-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
216 keer bekeken
  •  
huur huurwoning huis koopwoningen woning
In de praktijk is er een groei aan nauwelijks te betalen woningen, ondanks de officiële verdubbeling van het aantal huurwoningen in het betaalbare middensegment. Het economisch bureau van Rabobank deed hier onderzoek naar. Ze analyseerden woningen met een huurprijs van 700 tot 1000 euro.
Als je naar de feiten kijkt, is te zien dat het aantal huurwoningen in het middensegment in zes jaar tijd is verdubbeld. Echter is de toename van 193000 huizen praktisch gezien slechts een druppel op een gloeiende plaat.

Particuliere beleggers

De starthuur ligt bij de helft van de woningen tegen of boven op de topprijs van 1000 euro per maand. Vooral koopwoningen die door particuliere beleggers zijn gekocht worden in de vrije sector verhuurd.

Meer dan 1000 euro per maand

Vooral huurders die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning zitten in de knel. Zij zijn aangewezen op een huurhuis in het middensegment. Rabobank-econoom Carola de Groot vertelt:  "Door huurverhogingen betaal je snel meer dan 1000 euro per maand."
Bron: Rabobank
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!