NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Gegevens 10.000 klanten van Achmea liggen op straat

13 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
achmea_02.jpg
De gegevens van 10.000 klanten van verzekeraar Achmea zijn gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster van Achmea na een bericht hierover in de Stentor. Volgens haar heeft vermoedelijk een medewerker van Achmea of iemand uit zijn directe omgeving de gegevens al deze zomer buitgemaakt.
De woordvoerster kan niet zeggen of er is gehackt of dat iemand op andere wijze de gegevens heeft buitgemaakt. ,,Wij betreuren het dat het datalek is ontstaan. We werden in augustus benaderd door een bron die zei te beschikken over de gegevens van 10.000 klanten die hij heeft buitgemaakt'', zegt woordvoerster Fleur Bello. ,,Wij hebben het toen vervolgens direct gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.''
Volgens de woordvoerster zei de bron dat hij de gegevens zou wissen, ,,maar nu heeft hij ze alsnog naar de Stentor gestuurd''.
Achmea heeft een intern onderzoek ingesteld naar het lek. Ook is een bewustwordingscampagne gestart onder de medewerkers om ze tot voorzichtigheid te manen. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!