Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Groningen, Leiden, Utrecht onthalen studenten

11-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_drukte_03.jpg
Duizenden studenten maken vanaf maandag kennis met de stad waar ze de komende jaren gaan studeren. In Utrecht, Groningen en Leiden beginnen de introductieweken, met veel muziek, dans, lezingen, een rondleiding door de stad, kerkdiensten en tips in welk restaurant goedkoop gegeten kan worden. En de studenten zullen traditioneel veel bier drinken.
Aftrap
Groningen verwacht ruim 5000 deelnemers. In Utrecht en Leiden nemen naar schatting respectievelijk 3500 en 3750 aankomende studenten deel. In de weken hierna beginnen ook de introductieweken in andere Nederlandse studentensteden.
Inwijding
Meestal onder de hoede van ouderejaarsstudenten worden de eerstejaars tijdens hun introductieweek ingewijd in het studentenleven van hun stad. Er is aandacht voor onder meer cultuur en sport en studentenverenigingen krijgen de kans zich te presenteren.
Studentenverenigingen
De Landelijke Kamer van Studentenverenigingen (LKvV) verwacht dat zich dit jaar meer studenten zullen aanmelden bij studentenverenigingen dan vorig jaar, zo liet de studentenorganisatie vorige week weten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!