Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Groningen eens over opzet nieuw schadefonds

18-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Scheur in muur (930x520)
Groningen is het eens geworden hoe de schade door de gaswinning verder zou moeten worden afgehandeld nadat gasbedrijf NAM in het voorjaar uit het schadeproces was gestapt.
Organisaties en overheden in de provincie wensen een fonds voor een ,,faire en ruimhartige schadeafhandeling''. Daarbij blijft gasbedrijf NAM buiten de afhandeling, maar stopt het samen met de overheid wel geld in het fonds.

Kern van aardbevingsgebied

,,Het Rijk is nu aan zet om er met de NAM uit te komen'', stellen het Groninger Gasberaad, de Groninger Bodem Beweging, de provincie en de twaalf gemeenten in de kern van het aardbevingsgebied. Zij rekenen op de medewerking van het nieuwe kabinet en de ministers die er over gaan.
De ondertekenaars vinden dat de Staat wegens de ernst en de omvang van de zaak een zorgplicht heeft. Het akkoord is volgens hen in lijn met eerdere adviezen van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, de Nationale ombudsman en de Kinderombudsman.
In het voorjaar werd bekend dat de NAM als veroorzaker van de schade zich inhoudelijk niet meer met het schadeproces zou bemoeien. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!