Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Groep organisaties wil minder loonbelasting voor duurzaam stelsel

21 apr 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
groen duurzaamheid blad boom 1127
Minder belasting op inkomen, méér belasting op vervuiling. Volgens een groep bedrijven, maatschappelijke organisaties én een voormalig minister president, zijn het de belangrijkste punten van een duurzamer belastingstelsel.
De oproep wordt gesteund door, Natuur en Milieu, ondernemersbeweging MVO Nederland, de Beroepsorganisatie voor Zorgprofessionals NU'91, voormalig premier Jan Peter Balkenende en ruim 2000 bedrijven.
Door een lagere belasting op arbeid worden veel werknemers beter beloond, is de redenering van de organisaties. Zo kunnen bijvoorbeeld zorgmedewerkers, politieagenten en handhavers een hoger salaris krijgen.

Betere concurrentiepositie

Daartegenover staat een hogere belasting op vervuiling. Daardoor zal duurzaam ondernemen aantrekkelijker worden, staat in de verklaring van de groep.
"Veel ondernemers die duurzamere producten op de markt brengen kunnen nu moeilijk concurreren omdat de prijs van vervuiling niet in veel bestaande producten verdisconteerd is. Ook dat los je met een eerlijker belastingsysteem op", aldus Marjolein Demmers, directeur van Natuur & Milieu. ANP

Meer over:

belasting

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar