Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

GroenLinks wil lage lonen premievrij

08-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groenlinks 930x520
GroenLinks wil een ingrijpende belastinghervorming tot de kern van een nieuw regeerakkoord maken. Daarmee moet in totaal 27 miljard euro aan lasten verschoven worden door hogere milieuheffingen en lagere werkgeverspremies. Dat zegt lijsttrekker Jesse Klaver in interviews met het FD en de NOS.
Werkgeverspremie
GroenLinks wil onder meer een einde maken aan de werkgeverspremie voor werknemers met de allerlaagste inkomens. Volgens de partij levert dat banen op, omdat het goedkoper wordt voor bedrijven om mensen in dienst te nemen. Het is een van de punten uit het GroenLinks-plan voor een ander belastingstelsel, dat Klaver woensdagavond in Groningen presenteert.
,,Wij gaan Nederland veranderen. En als je dat wilt doen, moet je beginnen bij de belastingen. Dingen die we niet willen, maken we duurder en wat we wel willen, banen, maken we goedkoper."
Tegen het FD zegt Klaver dat GroenLinks ook de vennootschapsbelasting wil verhogen. Ook denkt de partij aan een gedifferentieerde kilometerheffing, afschaffing van milieuonvriendelijke vrijstellingen en een heffing op verpakkingen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

adriaan2
adriaan28 feb. 2017 - 13:11

Wat een lief ventje. Dat betekent in mijn opinie dat polen, Bulgaren, Roemenen etc etc, er garen bij spinnen. Houden de werkgevers ook meer over over de ruggen van de oostblokkers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!