Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

GroenLinks: kabinet goochelt met pgb

22-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg_doktor_medisch_44.jpeg
GroenLinks vindt dat de bezuinigingen op het persoonsgebondenbudget (pgb) slecht zijn onderbouwd. "Dit kabinet goochelt met cijfers, ten koste van kwetsbare mensen die zorg nodig hebben", stelt Kamerlid Linda Voortman.
Kabinet beperkt mogelijkheden
Circa 40.000 mensen krijgen door wijzigingen in het pgb geen geld meer. 77.000 anderen zijn aangewezen op duurdere en minder flexibele zorg. "Het kabinet haalt de mogelijkheden weg voor mensen om op zichzelf te blijven wonen en arbeid en zorg te combineren", aldus GroenLinks.
'Pgb financieel onhoudbaar'
Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) noemt de pgb-regeling, waarmee mensen zorg inkopen, financieel onhoudbaar. In 2011 is er 2,4 miljard euro voor het pgb. In 2015 loopt dat op tot 2,9 miljard. En dan nog is, als er niets gebeurt, 865 miljoen euro extra nodig, becijfert ze. GroenLinks wil weten hoe de staatssecretaris deze kostenstijging gaat voorkomen. Ook hoopt de oppositiepartij dat er nog een alternatief plan op tafel komt.
De Kamer debatteert donderdag met de staatssecretaris. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!