Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Groen licht Europese Commissie voor voucherfonds

31-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
647 keer bekeken
  •  
hiken koffer reis 1127
De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor het Nederlandse voucherfonds. Hiermee steunt de overheid aanbieders van pakketreizen met leningen waarmee zij klanten kunnen terugbetalen voor reizen die wegens de coronapandemie niet doorgingen. In het fonds zit 400 miljoen euro.
Veel reisaanbieders zouden zonder de hulp in de problemen komen op het moment dat klanten hun geld voor geschrapte reizen moeten terugkrijgen. Aanvankelijk gaven organisatoren van pakketreizen vooral vouchers uit, maar nu reizen nog steeds amper mogelijk is, kunnen ze nog steeds geen vervangende reis aanbieden. Geld in kas om benadeelde klanten terug te betalen is er door de malaise in de sector ook amper.

'Goed signaal voor reizigers'

Een woordvoerster van het ministerie van Economische Zaken noemt de goedkeuring vanuit Brussel verder een "belangrijk signaal". "Klanten weten nu dat het goedkomt." Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer het fonds officieel van start kan. Het ministerie rondt de laatste formaliteiten momenteel af. Daarna wordt de Tweede Kamer ingelicht en kan het geld dat de overheid aan de sector leent worden overgemaakt aan de SGR. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!