Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Groei werkgelegenheid zet door

17-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 kantoorwerk
Het aantal mensen van 15 tot 75 jaar met betaald werk is in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 18.000 per maand toegenomen tot 8,6 miljoen in juli. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Werkloosheidspercentage
In deze leeftijdsgroep waren er in totaal 4,3 miljoen mensen die om uiteenlopende redenen geen betaald werk hadden. Onder hen waren 436.000 mensen die aangaven recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor ook direct beschikbaar te zijn. Het werkloosheidspercentage kwam daarmee uit op 4,8 procent van de beroepsbevolking. Dat was in juni nog 4,9 procent.
Daling aantal WW-uitkeringen
De rest van deze groep niet-werkenden, ruim 3,8 miljoen, bestond volgens het statistiekbureau uit mensen die niet recent hebben gezocht en/of niet voor werk beschikbaar waren. Hun aantal is met gemiddeld 4000 per maand gedaald. Uitkeringsinstantie UWV registreerde een verdere daling van het aantal WW-uitkeringen naar 364.000 in juli.
Bron: ANP

Meer over:

cbs, werkgelegenheid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!