Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Groei vraag naar vliegreizen versnelt

7 apr 2016
  •  
leestijd 1 minuut
vliegtuig passagiers incheck 930 x 520
De vraag naar vliegreizen is in februari sterker toegenomen dan in januari. Over de eerste twee maanden van 2016 samen maakte de sector de sterkste groei mee in acht jaar tijd. Dat meldde de internationale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA donderdag.
Het aantal door passagiers gevlogen kilometers wereldwijd steeg in februari met 8,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. De groei deed zich voor in alle regio's, maar het sterkst in Afrika en het Midden-Oosten. In januari nam het passagiersvervoer toe met ruim 7 procent op jaarbasis.
Wel steeg in februari het aanbod sterker dan de vraag, namelijk met 9,6 procent. Het gevolg is dat vliegtuigen gemiddeld genomen minder vol zaten dan een jaar eerder. De bezettingsgraad zakte van 78,5 naar 77,8 procent. Het is de eerste keer sinds medio 2015 dat die graadmeter van efficiëntie afneemt. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's