Kassa

Grieperige scholieren in de knel door starre examenregels

25-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school studie scholier onderwijs 1127

Scholieren met griepklachten die door de coronaregels thuis moeten blijven en hierdoor een schoolexamen missen, komen in de knel bij toetsen. In sommige gevallen mogen ze de toets niet meer maken. Hierdoor dreigt een situatie te ontstaan waarbij zieke tieners alsnog naar school komen, meldt De Telegraaf.

Veel schoolexamens zijn door de corona-uitbraak verplaatst naar het begin van dit nieuwe schooljaar. Normaal gesproken verliest een leerling een kans als deze niet komt opdagen bij een examen. Door de strikte coronaregels moet een scholier ook met coronaklachten, zoals een kriebel in de keel, verplicht thuisblijven.

Volgens scholierenbond LAKS komen leerlingen op tientallen scholen waar het probleem zich voordoet in de knel. "Sommige scholen houden krampachtig vast aan oude regels die in coronatijd niet meer werken", aldus voorzitter Nienke Luijckx.

VO-Raad: 'serieuze kwestie'

De VO-Raad, een Nederlandse belangenorganisatie van schoolbesturen en scholen in het voortgezet onderwijs, bevestigt het probleem en noemt het een ’serieuze kwestie’. "We willen natuurlijk voorkomen dat leerlingen met klachten die op corona wijzen naar school komen om examen te doen’’, aldus een woordvoerder.

Slob: geef leerlingen alsnog een kans

Minister Arie Slob (Onderwijs) roept scholen op om leerlingen die ziek zijn geweest de kans te geven alsnog examen te doen. "Leerlingen moeten zich niet gedwongen voelen om met klachten naar school te gaan." Slob verwacht hierin flexibiliteit van de scholen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!