Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Griepepidemie in Nederland

18-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
griep_12.jpg
Er is een griepepidemie in Nederland. Veel mensen voelen zich vlak voor kerst niet lekker. Dat meldde het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) donderdag. Huisartsen zien vooral kinderen onder de vier jaar met klachten.
Milde griepepidemie
Het gaat tot nu toe om een milde griepepidemie. ,,De meeste mensen zijn er met een paar dagen rust, voldoende drinken en zo nodig pijnstillers weer bovenop'', aldus het Nivel. Maar als de koorts langer dan drie of vier dagen aanhoudt, is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
72 op 100.000 inwoners
Afgelopen week gingen 72 op de 100.000 inwoners met griepachtige klachten naar de huisarts. De week ervoor waren dat er 52. Als er twee weken achter elkaar meer dan 51 mensen met griepklachten naar de huisarts gaan, is er sprake van een epidemie.
Vorige winter weinig griep
In april van dit jaar was er voor het laatst een milde griepepidemie in Nederland. Vorige winter was er weinig griep, dat had waarschijnlijk met het zachte weer te maken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!