Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Griepcheck van huisartsen op internet

31-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4755507.jpg
Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft op de internetsite nhg.org een griepcheck geïntroduceerd. Deze is bedoeld om de huisartsen in Nederland te ontlasten, vertelt een woordvoerster van het Nederlands Huisartsen Genootschap maandag.
De check is geen vervanger van het consult, benadrukt de woordvoerster. ,,De check is bedoeld voor mensen die denken mogelijk besmet te zijn met nieuwe influenza A (H1N1), beter bekend als de Mexicaanse griep. Zij kunnen op deze manier thuis een eerste check doen om te kijken of ze mogelijk deze griep hebben.'' Gebruikers kunnen, afhankelijk van de antwoorden, in totaal acht vragen voorgelegd krijgen.
Hoe druk de huisartsen het hebben met patiënten die denken de griep te hebben, kan de woordvoerster niet zeggen. ,,Het is een praktisch hulpmiddel, aangezien mensen met griepverschijnselen niet naar het spreekuur mogen komen.'' Wie de vragen heeft beantwoord, krijgt daarna een concreet advies, aldus het NHG .
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!