Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Greenpeace onthult geheime TTIP-documenten

02-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greenpeacelogo930x520
Greenpeace zegt maandag om 11.00 uur geheime documenten te onthullen over de onderhandelingen over het handelsverdrag TTIP. "Daarmee laten we zien hoe onder andere milieu, voedselveiligheid en klimaat op het spel worden gezet", meldt de milieuorganisatie zondag.
Gigantische verschuiving
De documenten zouden aantonen dat er sprake is van een "gigantische verschuiving van de macht van burgers naar grote bedrijven''.
"Onderhandelingen moeten worden gestaakt"
Greenpeace eist dat de onderhandelingen tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten worden gestaakt. De organisatie maakt zich zorgen omdat belangrijke milieumaatregelen dreigen te worden geschrapt. ,,De EU en VS lijken de belangen van multinationals boven de bescherming van mens en milieu te stellen.''
Veilige producten vervangen
Ook het EU-principe dat alleen bewezen veilige producten op de markt mogen komen, zou worden vervangen "door een in de VS gebruikelijke benadering dat gevaarlijke stoffen niet verboden maar ‘gemanaged’ worden''. ANP

Meer over:

ttip, greenpeace
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!