Kassa

Greenpeace niet tevreden met Plastic Pact

  •  
21-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greenpeacelogo930x520
Het Plastic Pact dat kabinet, bedrijfsleven en milieuorganisaties zijn overeengekomen over het gebruiken van minder plastic, is ,,een schijnoplossing". Zo luidt de teleurgestelde reactie van Greenpeace op het akkoord, dat donderdag wordt getekend. ,,De maatregelen in dit pact doen geen recht aan de urgentie en omvang van het plastic monster."
Het pact is vooral ,,een efficiëntieslag en kostenbesparende maatregel", die de groei van het aantal plastic wegwerpverpakkingen niet zal tegengaan, aldus Greenpeace. ,,Een fundamentele en noodzakelijke systeemwijziging om anders om te gaan met plastic blijft helaas uit. Reductie en hergebruik zouden topprioriteit moeten zijn, in plaats van recyclen van verpakkingen voor eenmalig gebruik."

2025

Afgesproken is dat in 2025 een vijfde minder plastic wordt gebruikt en dat alleen nog plastic wordt gebruikt dat volledig recyclebaar is. Greenpeace was niet bij de totstandkoming van het akkoord betrokken en ook andere milieuorganisaties zoals Plastic Soup Foundation en Milieudefensie stonden buitenspel. ,,Ze zijn vergeten de planeet aan tafel te zetten", zegt een woordvoerster van Greenpeace daarover. De enige milieuclubs die hebben meegepraat over het Plastic Pact waren Natuur & Milieu en Plastic Whale. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

mansveld
mansveld21 feb. 2019 - 18:47

De burgers mogen betalen,dat is wat den Haag wil,slaat helemmal nergens op plastick verbieden alleen levert niks op,dus leegplukken die burgers of dat ook maar iets oplost,is gewoon een nieuwe melkkoe inplaats van rietjes en wattenstokje verbieden en kost helemaal niets.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!