Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gratis zakjes voor groente en fruit weg bij Plus, Jumbo, Aldi en Lidl

  •  
23-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3335 keer bekeken
  •  
groente en fruitafdeling bronvernelding foto Albert Heijn

© Albert Heijn

De gratis plastic en papieren zakjes om groente en fruit in te verpakken, verdwijnen dit jaar bij de supermarkten Plus, Jumbo, Aldi en Lidl. Klanten kunnen herbruikbare en wasbare zakjes gaan kopen op de gft-afdeling.

Albert Heijn is vorig jaar al gestopt met de wegwerpzakjes. De supermarkten willen het gebruik van plastic verminderen en herbruikbare zakjes normaal maken.

"De consument moet er zo snel mogelijk aan wennen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk supermarktketens meedoen", zegt Carlijn Röell, directeur van het Plastic Pact NL. Met deze maatregel verwachten de vier supermarkten en Albert Heijn, ook deelnemer in het Plastic Pact NL, elk jaar zo'n 126 miljoen plastic zakjes en 10 miljoen papieren zakjes te besparen.

Staatssecretaris omarmt initiatief supermarkten

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu) ziet graag dat andere supermarkten ook gaan stoppen met de gratis wegwerpzakjes. "Hoe minder afval we met zijn allen in de keten brengen, hoe minder we uiteindelijk moeten verwerken. Ik omarm daarom dit initiatief van Nederlandse supermarkten." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.