Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gratis vliegtickets door computerfout United

14-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_unitedairlines.jpg
Consumenten die door een computerfout gratis een vlucht konden boeken bij United Airlines, hoeven daar geen geld op toe te leggen. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij liet vrijdag (lokale tijd) weten dat de vliegtickets gewoon gebruikt kunnen worden. Dat meldde de BBC zaterdag.
Tickets geldig
,,We hebben de fout onderzocht en onder deze specifieke omstandigheden hebben we besloten dat we de tickets accepteren'', twitterde de luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen nog geen idee hoe groot de strop is.
Gratis tickets
Reizigers konden afgelopen week hun voordeel doen met de fout in het online boekingssysteem van de luchtvaartmaatschappij. Vluchten waar doorgaans een prijskaartje aan hangt van vele honderden dollars, konden plots voor kleine bedragen worden geboekt. Sommige tickets waren zelfs helemaal gratis.
Site offline
Toen de luchtvaartmaatschappij de fout ontdekte, werd de boekingssite direct uit de lucht gehaald. Reizigers konden een tijdlang alleen telefonisch tickets bestellen. Over de oorzaak van het computerprobleem is nog niets bekendgemaakt.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!