Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gratis trouwen veel te populair

16-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trouwen_05.jpg
De wachtlijsten voor het gratis huwelijk zijn veel te lang. Om de kosten te drukken, zien gemeenten zich genoodzaakt de ceremonie te versoberen, schrijft De Telegraaf.
Weinig poespas
In steeds meer plaatsen hoeven koppels op weinig poespas te rekenen als ze in het huwelijksbootje stappen. Gemeenten zijn wettelijk verplicht gratis huwelijksvoltrekkingen aan te bieden, maar door de groeiende populariteit wordt het een te grote kostenpost.
Uit de hand lopende kosten
„Het gratis trouwen is een niet te onderschatten probleem voor gemeenten”, zegt Joep Schulten van de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken. „De kosten die de gemeenschap moet dragen, lopen gierend uit de hand.”
Versobering
De gemeente Leiden heeft in juli vorig jaar het huwelijk versoberd en zag de wachtlijst daardoor met een half jaar krimpen. Bruidsparen mogen nog maar vier gasten, inclusief getuigen, uitnodigen. Voorheen waren het er wel 200. ANP/Telegraaf

Meer over:

huwelijk, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!