Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gratis online EHBO-cursus van Rode Kruis

31-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
438 keer bekeken
  •  
logo rode kruis 930x520
Via het Rode Kruis is er nu een gratis thuiscursus EHBO. Zo kan iedereen die thuiszit online een cursus doen om te leren hoe ze hulp kunnen verlenen bij veelvoorkomende situaties.
Volgens de organisatie is dit een mooi moment voor velen om de cursus te volgen, nu veel mensen thuiszitten en wellicht tijd overhouden. Ook zal er nu vaker een ongelukje thuis plaatsvinden, waardoor de cursus volgens de organisatie goed van pas komt. Zo kunnen mensen online meer leren over het in veiligheid brengen van een slachtoffer, het beoordelen van de toestand, het alarmeren van hulpdiensten en het verlenen van EHBO bij brandwonden, huidwonden, bloedingen, verslikken en letsels opgelopen door contact met dieren en planten. Wie de cursus doorloopt, ontvangt een digitaal bewijs van deelname.
De cursus duurt ongeveer in zijn geheel anderhalf uur. De cursus komt op een laptop of tablet het beste tot zijn recht. Aanmelden kan via de website van het Rode Kruis.
Bron: Rode Kruis
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!