Kassa

Gratis mondkapjes en zelftests voor minima en veel gemeenten

28-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
713 keer bekeken
  •  
corona mondkapje 1127

Diverse gemeenten krijgen van het rijk mondkapjes en zelftests om uit te delen aan mensen met een kleine portemonnee of uit te delen in gebieden waar veel besmettingen zijn. Tot 1 mei komen ongeveer zes mondkapjes en zelftests per persoon beschikbaar. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

In totaal gaat het om zo’n tien miljoen mondkapjes en zelftesten tot aan 1 mei. De meeste daarvan gaan naar zo’n dertig gemeenten waar veel besmettingen zijn en een lage vaccinatiegraad is. 

“Wijkgerichte aanpak”

Het doel is volgens VWS om een “wijkgerichte aanpak” te doen voor die wijken waar de situatie het zorgelijkst is volgens het ministerie. Naast specifieke wijken in de Randstad, zullen ook juist kleinere gemeenten als Urk, Tholen en Vaals de middelen geleverd krijgen. 

OMT-advies

In eerste instantie heeft het Outbreak Management Team aangeraden om mondkapjes en zelftests gratis beschikbaar te maken voor iedereen. Dat advies heeft het kabinet naast zich neergelegd, meldt minister Ernst Kuipers. “Wij beschouwen dit niet als een publieke voorziening.” ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!