Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gratis maatbekertjes tegen voedselverspilling

03-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
macaroni-pasta.jpg
Het Voedingscentrum deelt deze week één miljoen maatbekertjes uit. Klanten van Albert Heijn krijgen er eentje mee als ze een pak pasta, couscous of rijst kopen. Doel van de actie is verspilling van eten tegengaan. De bekertjes zullen ook online verkrijgbaar zijn.
Grote verspilling
Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) is bereid gevonden om de actie maandagmorgen af te trappen. Nederlanders gooien jaarlijks 50 kilo eetbaar voedsel per persoon weg. In geld uitgerdrukt gaat om een bedrag van 2 miljard euro.
Hoeveelheid per persoon
Het Voedingscentrum heeft niet voor niets gekozen voor een maatbeker. Veel consumenten maken te veel rijst of pasta klaar. De overgebleven hoeveelheden verdwijnen in de afvalbak. Het zogenoemde 'eetmaatje' toont hoeveel er nodig is voor één persoon. Er is ook rekening gehouden met verschillende afmetingen pasta zoals penne, macaroni of farfalle. Bron: Voedingscentrum/AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!