Kassa

Gratis kraanwater niet bij elk restaurant vanzelfsprekend

09-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
kraanwater-930
Gezellig met z’n allen in het weekend naar een restaurant. Er wordt uitgebreid getafeld en het blijft ook niet bij één drankje. De sfeer zit er goed in! Maar als je om een glaasje kraanwater vraagt, wordt dat vaak niet geserveerd. “Wij serveren enkel Spa Blauw”, meldt de ober. En daarvoor betaal je al snel €2,50 extra. Het gaat veel mensen niet om het bedrag, maar een gratis glas kraanwater is voor velen een stukje gastvrijheid dat erbij hoort. Zeker als er al een flinke maaltijd met daarbij behorende drankjes wordt besteld.
Kraanwater-enquête massaal ingevuld
Ruim 11.500 lezers van de Kassa nieuwsbrief deden mee aan een enquête over kraanwater in de horeca. Ongeveer een derde maakte het dit jaar nog mee dat er naast een maaltijd een glas kraanwater werd geweigerd.
Tekst gaat verder onder grafiek.
Het merendeel, 95,5 procent, verwacht dat het kraanwater gratis wordt geschonken. En gastvrijheid (72,82%) is de belangrijkste reden waarom de lezers van Kassa’s nieuwsbrief vinden dat kraanwater geschonken moet worden. ‘Milieu-overwegingen’ is met 46,50% een goede tweede. Ook de portemonnee blijft een belangrijke reden om kraanwater te willen. 39,2% van de lezers geeft de prijs van bronwater als motief.
Tekst gaat verder onder grafiek.
Schermafbeelding 2017-09-09 om 13.28.11

Kassa's Waterkaart
Kassa wil voorkomen dat je nog eens voor de verrassing komt te staan dat je geen gratis kraanwater kunt krijgen. Samen met jou maken we daarom Kassa’s Waterkaart ! Daarop is per restaurant heel simpel te zien of er, naast een maaltijd plus een drankje, wel of niet gratis kraanwater wordt geschonken. Er staan inmiddels honderden restaurants op de kaart, maar dat zijn ze nog lang niet allemaal. Om de kaart verder te vullen vragen we jouw hulp. Vul, als je uit eten bent geweest bij een restaurant dat nog ontbreekt op Kassa's Waterkaart, HIER het formulier in. Dan zorgen wij dat het restaurant op de kaart komt.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!