Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gratis internetten in Waterlandse bussen

09-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internet-kabel_07.jpg
Busreizigers in de Noord-Hollandse regio Waterland kunnen vanaf december tijdens hun rit gratis gebruikmaken van draadloos internet. Dit meldde Scania maandag. Dit bedrijf produceert de bussen in opdracht van het nieuwe vervoersbedrijf EBS Public Transportation.
In totaal worden 225 bussen ingericht als zogeheten 'hotspot'. Zo'n hotspot verzendt een draadloos signaal zodat reizigers tijdens hun rit verbonden kunnen blijven met internet. De voertuigen gaan rijden in de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zeevang. Stadsregio Amsterdam maakte in maart bekend dat EBS vanaf 11 december 2011 acht jaar lang het busvervoer in Waterland verzorgt. Het is de eerste Nederlandse regio waar EBS actief wordt. Het vervoersbedrijf is in 2010 opgericht en onderdeel van de Egged Group uit Israël. Egged is met vijfduizend bussen een van de grootste vervoersbedrijven ter wereld. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!