Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Gratis cholesteroltest voor Nederlanders'

05-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
282 keer bekeken
  •  
hart_22.jpg
Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar kunnen vanaf half februari gratis hun cholesterol laten meten, meldt het AD. De Nationale Cholesterol Test is een van de initiatieven van het Nationaal Programma Preventie, dat vandaag wordt gepresenteerd. Een te hoog cholesterolgehalte in het bloed vormt een risico voor hart- en vaatziekten.
Hartstichting
Bij het Nationaal Programma Preventie zijn zes ministeries, gemeenten, grote bedrijven en maatschappelijke organisaties betrokken. De tests worden gefinancierd door de Nederlandse Hartstichting, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en voedingsmiddelenbedrijf Unilever.
300 apotheken
De test kan worden gedaan bij een van de 300 filialen van Service Apotheken. Zeker 8 miljoen Nederlanders zijn niet op de hoogte van hun cholesterolgehalte, terwijl uit onderzoek blijkt dat bij 65 procent van deze groep sprake is van een verhoogd cholesterol. Bron: AD / Nationaal Programma Preventie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!