Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Gouden Windei: kandidaten 'meest misleidende' product bekend

5 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gouden Windei 2017 foodwatch 930x520
De genomineerden voor het Gouden Windei 2018, de verkiezing van het ,,meest misleidende'' voedingsproduct, zijn bekend. Kanshebbers zijn onder meer Venco Honingdrop, waar pakweg 150 keer meer suiker dan honing in zit en AH Zoete aardappelpuree, met vooral gewone aardappels.
Het 'inspired by clouds crispy' smartwater van Coca-Cola, dat volgens organisator foodwatch gewoon duur water is, maakt eveneens kans op de 'prijs'. Ook Aldi Culinella bak & braad olijf, Vomar Roomboter reuze rozijnenbollen, Conimex (Unilever) Gembersiroop, AH Zaanse hoeve plakken kaas en Jumbo Cherrytomaat pastasaus zijn genomineerd.

Stemmen

Consumenten kunnen de komende twee weken hun stem uitbrengen op de website van de consumentenorganisatie. Vorig jaar won het ‘Goudeerlijk’ maisbrood van Jumbo, waar geen maismeel in zat.
De verkiezing is negen jaar geleden door foodwatch in het leven geroepen als protest tegen ,,marketingleugens'' en claims die op verpakkingen staan, maar niet worden waargemaakt. ANP/Foodwatch

Meer over:

gouden windei

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

tijger1
tijger18 dec 2018 - 15:21

Maar het is en was wel heel lekker brood van Jumbo. 

kassiere
kassiere6 dec 2018 - 1:17

"gewoon" schandelijk zó veel om op te noemen of te nomineren...............

Kareltjes
Kareltjes5 dec 2018 - 14:07

Die kaas,klopt.Heb ik toevallig ook in huis.Dacht mooi 15 plakken,en het zijner veel minder, dus dat klopt niet,en zeker midleidend

harrybre
harrybre5 dec 2018 - 13:28

Niet alleen de Conimex gembersiroop bestaat voor dik 95% uit suikerwater. ook andere merken.