Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Google ziet nettowinst stijgen

21-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
google_groot_10.jpg
Internetbedrijf Google heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een nettowinst geboekt van 2,54 miljard dollar (1,88 miljard euro), een stijging van 29 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Dat heeft Google donderdag nabeurs bekendgemaakt.
Het internetbedrijf boekte verder een omzet van 8,44 miljard dollar, een stijging van 26 procent ten opzichte van de laatste drie maanden in 2009. ,,Het vierde kwartaal was een geweldig einde van een glorieus jaar'', zei Google-topman Eric Schmidt. ,,Onze goed prestaties hebben we onder meer te danken aan de snel groeiende digitale economie en de voortdurende productinnovatie. Deze resultaten geven ons het optimisme en vertrouwen om zwaar te investeren in de toekomst.'' Google maakte verder bekend dat mede-oprichter Larry Page vanaf 4 april de taken overneemt van topman Eric Schmidt. Volgens het internetbedrijf is daartoe besloten om de besluitvorming en verantwoordelijk in de top van het bedrijf te vereenvoudigen. Schmidt blijft wel werkzaam in de top bij Google. ,,We hebben met elkaar besproken wat de beste manier is om de managementstructuur te vereenvoudigen en de besluitvorming te versnellen'', zei Schmidt. ,,Door onze nieuwe functies creëren we een duidelijkere verantwoordelijkheid aan de top van het bedrijf. Ik vind dat Larry klaar is om Google te leiden.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!