Kassa

'Google winkels dit jaar nog een feit'

19-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Google_05.jpg
Volgens geruchten wil Google, in navolging van Apple en Microsoft, zijn producten gaan verkopen in eigen winkels.
Verenigde Staten
De website 9to5Google.com kwam afgelopen vrijdag met het nieuws naar buiten dat Google voor het einde van dit jaar op verschillende locaties in de Verenigde Staten winkels wil openen. De site beroept zich daarbij op een betrouwbare bron binnen het bedrijf.
Doel winkels
De winkels zouden vooral bedoeld zijn om consumenten vertrouwder te maken met de producten van het bedrijf. Het zou Google de gelegenheid geven om zijn projecten, zoals zijn geautomatiseerde auto’s of groene stroomprojecten, te belichten.
Google Glass
Google begon te denken aan eigen Stores tijdens de ontwikkeling van Google Glass . Deze verbonden bril is zo anders dan anders, zo redeneerde het bedrijf, dat het alleen succesvol zou zijn als mensen het eerst zelf kunnen uitproberen. Het zou niet de eerste keer zijn dat het bedrijf zijn producten aanprijst in een winkel. Het heeft bij winkelketens in Amerika en Groot-Brittannië eigen stands geopend, waar klanten Chromebooks kunnen uitproberen.
Concurrenten
Apple heeft al langer groot succes met zijn eigen winkels en sinds Microsoft zijn eigen tablet op de markt brengt, is die ook begonnen met het openen van eigen winkels. Wanneer we rekening kunnen gaan houden met Google winkels in Europa is nog niet bekend. ZDNet.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!