Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Google wil prijsbewuste koper verleiden met betaalbare 5G-telefoon

18-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
1127googletelefoon
Het nieuwste instapboden van Google's 5G-telefoon, de Pixel 5a, is een stuk goedkoper dan het vorige model, zo maakte de techgigant bekend.
De telefoon moet in Amerika 449 dollar gaan kosten, dat is omgerekend zo'n 383 euro. Daarmee is het model een stuk goedkoper dan zijn voorganger, de Pixel 4a. Die telefoon kwam vorig jaar op de markt.
Voor de 5a kondigde Google meerdere verbeteringen aan, zoals waterbestendigheid, een groter scherm en een verbeterde accu. Voor het eerst levert Google trouwens geen oplader bij de telefoon, zo bevestigde het bedrijf aan techwebsite The Verge. Het gaat ervan uit dat mensen er thuis al eentje hebben liggen. Het Nederlandse Tweakers denkt dat kostenbesparingen en eventuele milieuwinsten een rol in Googles besluit hebben gespeeld.

Budgetmodel

Het goedkopere model staat te boek als een betaalbaarder alternatief van het vlaggenschip van Google, de Pixel 5. Net als voorganger Pixel 4a is de Pixel 5a uitgerust met een dubbel camerasysteem en innovatieve beveiliging. De Pixel 5a is vanaf 26 augustus te koop.

Het techconcern hoopt met het dit toestel, in combinatie met de 5a, zijn marktaandeel in de smartphonemarkt te vergroten. Vooralsnog speelt Google daarin een bescheiden rol. Het Android-besturingssysteem van Google is wel dominant. Dat systeem wordt onder meer gebruikt in telefoons van Samsung, Xiaomi, maar ook andere fabrikanten.

Besturingssysteem

Telefoons met het Android-systeem zijn doorgaans goedkoper. Die medaille heeft echter ook een andere kant. Zo worden Android-apparaten minder lang en minder vaak onderhouden met beveiligingsupdates dan tegenhanger iOS, dat de besturingssystemen van Apple-producten verzorgt. Waar Samsung telefoons na 2 tot 3 jaar niet meer bijgewerkt worden, blijven iPhones tot wel 5 jaar up to date. Hier lees je waarom updates belangrijk zijn voor de beveiliging van je telefoon.
Bron: ANP, Beslist, Tweakers, The Verge

Meer over:

pixel, smartphone, google
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!