Kassa

'Google werkt aan overname Yahoo'

25-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
yahoogoogle_goed_groot.jpg
Internetbedrijf Google zou twee investeringsmaatschappijen willen helpen met de financiering van een overnamebod op concurrent Yahoo. Dat schrijft de zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen rond de zaak.
'Voorlopige gesprekken'
Google zou voorlopige gesprekken hebben gevoerd met de maatschappijen over een overname van de kernbezittingen van Yahoo, maar er is nog geen formeel voorstel gedaan. Ook kan het bod nog worden afgeblazen. Het is niet bekend om welke investeringsbedrijven het gaat. Vorige week meldde The Wall Street Journal dat Microsoft zou werken aan een overname van Yahoo met behulp van investeerders.
Bezwaren
Een overname van Yahoo door Google zou vrijwel zeker op bezwaren stuiten van de kartelautoriteiten. In 2008 werd een advertentiesamenwerking tussen de twee bedrijven tegengehouden door de Amerikaanse autoriteiten. Daarna ging Yahoo in zee met Microsoft.
Stagnerende omzet
Yahoo staat onder druk na het ontslag van topvrouw Carol Bartz begin september. Het bedrijf kampt met een stagnerende omzet in een groeiende internetreclamemarkt. Yahoo heeft een zakenbank ingehuurd om alle opties voor het concern te onderzoeken.
Belangen
Yahoo bezit een belang van 40 procent in de populaire Chinese zoekmachine Alibaba. De topman van Alibaba zei recent nog dat hij ook wel interesse had in een overname van Yahoo.
Een ingewijde stelde tegenover The Wall Street Journal dat het ook mogelijk is dat Google met de overnamegeruchten de prijs van Yahoo wil opdrijven om concurrenten het leven zuur te maken.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!