Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Google wacht recordboete van Brussel'

17-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
google 930x520
Google wacht mogelijk een recordboete van de Europese Commissie voor het misbruiken van de dominante positie van zijn zoekmachine. Volgens de Britse krant The Telegraph, die zich baseert op ingewijden, is de Europese toezichthouder van plan om een straf op te leggen van ongeveer 3 miljard euro. Dat zou de hoogste mededingingsboete van Brussel ooit zijn.
Ruim een jaar geleden ontving Google al een formele klacht van de commissie over de manier waarop het zoekresultaten presenteert. Brussel klaagt vooral over de eigen prijsvergelijker van de internetgigant. Eigen producten en diensten zouden daarbij worden bevoordeeld.
Het definitieve besluit over de boete is volgens The Telegraph overigens nog niet genomen. Brussel komt daar naar verwachting volgende maand mee naar buiten. De maximale boete die de commissie Google kan opleggen is overigens zo'n 6,6 miljard euro. Dat is een tiende van Google's jaarlijkse omzet. ANP

Meer over:

zoekmachine, google
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!