Kassa

'Google stort zich op televisie'

18-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
google_12.jpeg
Het Amerikaanse internetbedrijf Google werkt aan een platform waarmee het gemakkelijk moet worden om op internet te vertoeven via de televisie. Sony en Intel zijn daarbij partners, zo meldt de Amerikaanse krant The New York Times.
Google zou al een prototype van een set-top box hebben gebouwd. De technologie is gebaseerd op het besturingssysteem Android. Software zorgt ervoor dat tv-kijkers gemakkelijk een zoekmachine kunnen raadplegen en bijvoorbeeld YouTube-video's kunnen kijken. Ook is het mogelijk om spelletjes te spelen of om actief te zijn op een sociaal netwerk op de televisie.
Aan het project wordt al maanden gewerkt. Geen enkele partij wil er tot dusver publiekelijk iets over zeggen, aldus The New York Times.
De interesse van Google in televisie is niet zo vreemd. Het bedrijf is dominant op het gebied van internetadvertenties, maar wil graag naar andere gebieden uitbreiden. De afgelopen jaren had vooral mobiele telefonie de aandacht.
Tv-fabrikanten hebben zelf al televisies op de markt gebracht met internettoepassingen. Google zou het ook mogelijk willen maken om zijn platform te integreren in tv's of andere apparaten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!