Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Google lijkt te buigen voor eis Brussel

30-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
google logo 930x520
Internetgigant Google stopt met het discrimineren van rivalen als internetgebruikers naar producten en diensten zoeken. Een woordvoerder van de Europese Commissie bevestigt dat de Amerikaanse onderneming Brussel daarvan op de hoogte heeft gesteld. Het bedrijf heeft tot 28 september om woorden in daden om te zetten.
Recordboete
Google kreeg in juni een recordboete van 2,42 miljard euro van EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) als straf voor het misbruiken van zijn zoekmachine. Internetsurfers krijgen eerst Google Shopping te zien. Daardoor worden zowel andere aanbieders als de consument benadeeld, stelde de commissie na zeven jaar onderzoek.
Tot eind augustus kreeg moederbedrijf Alphabet de tijd om een oplossing voor te stellen. De deadline verliep middernacht. Vestager sommeerde in juni ook dat Google zijn ,,illegale praktijken binnen negentig dagen beëindigt”. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!