Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

"Google Health alternatief voor EPD"

6 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
4685656.jpg
De dienst Google Health zou een alternatief zijn voor het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Dat zeggen verscheidene GGZ instellingen en ziekenhuizen.
GGZ Friesland is begonnen met instellingen uit andere provincies om een eigen Elektronisch Patiënten Dossier op te zetten. Het vertrouwen onder deze instellingen in het dossier van Minister Klink is namelijk niet groot.
Wanneer het patiënten dossier beschikbaar komt op Google Health heeft dat als voordeel dat patiënten hun eigen dossier kunnen beheren. Bijna iedereen is gewend daarme te werken. Er kan dan door de patiënt gezien worden wie wat met welke informatie doet. Dat is bij het EPD niet het geval. GGZ Friesland zegt ook dat privacy en veiligheid niet in gevaar komen. Een bedrijf als Google beschikt over genoeg kennis en faciliteiten om veiligheid te kunnen waarborgen.
Artsen en zorgverleners zijn vanaf volgend jaar verplicht om zich aan te sluiten bij het landelijk schakelpunt, zodat ze informatie over patiënten onderling kunnen uitwisselen. Het EPD stuit bij artsen op relatief veel weerstand. Ruim 30 procent van hen heeft al officieel bezwaar gemaakt tegen het EPD. In heel Nederland hebben 500.000 mensen bezwaar gemaakt tegen opname
Bron: Security.nl

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar