Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Google gaat 'smartphonestrijd' aan met eigen telefoon

27-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
apps-smartphone_08.jpg
Internetgigant Google heeft plannen om de telecommarkt te veroveren met een smartphone van eigen hand. Met de nieuwe telefoon wil Google een grotere rol gaan spelen op de hardwaremarkt, dat meldt The Telegraph maandag.
Eigen ontwerp
Google ontwikkelt al Android besturingssystemen waar zo'n 4 op de 5 telefoons ter wereld op draaien. Daarnaast werkt Google ook al samen met telefoonontwikkelaars LG of Huawei. Toch heeft Google nog niet geheel zelf een telefoon uitgebracht. Bij het ontwikkelen van het nieuwe model dat eind dit jaar uit moet komen zou Google meer bemoeienis hebben gehad met het ontwerp, productie en de software.
Details
Google heeft al een eigen telefoon op de markt: de Nexus-lijn. Deze nieuwe telefoon zou een aparte telefoonlijn gaan worden die naast de Nexus uitkomt. De Telegraph geeft aan dat er nog geen details bekend zijn over hoe de telefoon eruit komt te zien en werkt. Bron:  The telegraph.

Meer over:

eigen, smartphone, google
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!