Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Google gaat medische data verzamelen

25 jul 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Logo_Google_31.jpg
Om ziektes te voorkomen en een gezonde mens in kaart te brengen, gaat Google zeer gedetailleerde medische informatie van duizenden mensen verzamelen. Het project heet Baseline Study.
Gezond mens
Google gaat eerst anonieme genetische en moleculaire informatie verzamelen van 175 personen. Later zullen dit er duizenden worden. Hiermee hoopt het bedrijf een zo volledig mogelijk beeld te geven van wat een gezond mens zou moeten zijn. Zo'n 70 tot 100 medische experts van de Duke en Stanfort University werken mee aan het project.
Nieuwe gegevens
Baseline zal een groot pakket aan nieuwe gegevens vergaren. De hoop is dat dit zal helpen om hart- en vaatziekten en kanker te gaan voorkomen. Voor de studie zullen er lichaamsstoffen worden verzameld zoals bloed, speeksel, tranen en urine. Ook wordt er gekeken naar erfelijke informatie en hoe de vrijwilligers omgaan met medicijnen, hoe hun hart presteert onder stress en hoe ze hun voedsel verteren. De informatie zal anoniem blijven en niet worden doorgegeven aan zorgverzekeraars.
Makkelijker uitvoerbaar
Het project is nu makkelijker uit te voeren dan eerst, vanwege betere computers die sneller kunnen rekenen. Google kan zo eenvoudiger de data onderzoeken. Bron: The Wall Street Journal, NU.nl

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!