Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Google: elke dag miljoenen schadelijke mails over corona

17-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cybercrime hacker 1127
Hackers en cybercriminelen spelen massaal in op het coronavirus. De maildienst Gmail ziet elke dag wereldwijd gemiddeld 18 miljoen mails met schadelijke links en bijlagen en mails met phishingpogingen, waarin de afzenders iets zeggen over het coronavirus. 
Daarnaast worden dagelijks 240 miljoen spammails over het virus verstuurd. Moederbedrijf Google zegt dat 99,9 procent van alle spam, phishing en malware wordt geblokkeerd voordat de gebruiker ze ontvangt.

Schadelijke software

Sommige mails zijn zogenaamd afkomstig van de Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO. Daarin wordt bijvoorbeeld gevraagd om donaties, of om een bijlage te openen met belangrijke informatie over het virus. Als een ontvanger dat doet, kunnen de afzenders schadelijke software installeren. In andere mails wordt iemand door 'personeelszaken' gevraagd om een formulier in te vullen om thuis te kunnen blijven werken. ANP

Meer over:

coronacrisis, spam
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!