Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Betaalrekening goedkoper? Niet voor iedereen!

23-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
betalen930x520
Dat een aantal banken de kosten voor sommige betaalpakketten drastisch verlagen is goed nieuws, maar deze 'budgetrekeningen' zijn niet voor iedereen geschikt, waarschuwt de Consumentenbond.  De kosten schieten omhoog als consumenten een extra betaalpas of creditcard aanvragen.
Jaarlijkse kosten
De Consumentenbond vergeleek de jaarlijkse kosten van 18 betaalrekeningen van 8 banken. Voor rekeninghouders die online bankieren en slechts 1 betaalpas nodig hebben, zijn het DirectPakket van Rabobank (€14,40) en het nieuwe BetaalGemak Standaard van ABN Amro (€16,80) het goedkoopst. SNS Bank, die maar 1 soort betaalpakket heeft, is van de 4 grote banken het duurst met €30. Maar willen consumenten een gezamenlijke rekening met 2 betaalpassen, dan is ABN Amro ineens de duurste: €34,80, en zijn ING (€29,40) en SNS (€30) het goedkoopst.
Behalve de jaarlijkse tarieven voor een betaalrekening, zijn er andere zaken waar consumenten hun keuze voor een betaalrekening vanaf kunnen laten hangen. Sommige banken, zoals ASN en SNS, geven bijvoorbeeld rente op het saldo op de betaalrekening. De nieuwe bank Bunq doet het helemaal anders. Klanten bankieren via een app en betalen slechts €9 voor een betaalpas die 4 jaar geldig is. Maar Bunq-klanten betalen voor het opnemen van geld en voor elke pinbetaling. Een klant die 1 keer per 2 weken geld opneemt en 1 keer per dag betaalt via pin, betaalt jaarlijks zo'n €35. Bron: CONSUMENTENBOND.NL
Meer lezen? Klik hier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!