Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Goede sloten tegen inbraak goedkoper dan politie-inzet'

07-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
inbreker_05.jpg
Om inbraakcijfers omlaag te krijgen, is het effectiever en goedkoper om huizen beter te beveiligen dan om extra politie in te zetten, aldus misdaadeconoom Ben Vollaard woensdag in de uitzending van NCRV's Altijd Wat Monitor .
Preventie
Volgens Vollaard zal het aantal woninginbraken flink dalen wanneer alle sociale huurwoningen worden voorzien van goede sloten. "Inbraakpreventie is vier keer goedkoper dan het opschroeven van politie-inzet en het berechten en vastzetten van criminelen".
Plan
Meer dan 111.000 huurwoningen worden daarom nu beter beveiligd tegen inbraak. Bouwbedrijven, woningcorporaties en minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) gaan samenwerken om deze vorm van misdaad tegen te gaan, schrijft De Telegraaf.
Politiekeurmerk
Het eerste jaar moeten 11.000 huurwoningen het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijgen. In 2020 moeten alle 111.000 woningen van een goede sloten zijn voorzien. Andere eisen voor het keurmerk zijn verlichting bij de buitendeur, zicht vanuit de hal op wie er voor de deur staat en rookmelders op elke etage.
Bouwbedrijven en corporaties hadden al met minister Blok (Wonen) afgesproken dat dezelfde huizen energiezuiniger worden. Opstelten ging daarna in gesprek over de veiligheid en stelt daar 125.000 euro voor beschikbaar. ANP/De Telegraaf/Nu.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!