Kassa

Goede doelen vrezen lange EU-rekeningnummer

02-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_iban.jpg
Goede doelen zijn bang dat ze minder geld ophalen als hun rekeningnummers volgende maand vervangen worden door een Europees nummer met 18 tekens. Directeur Gosse Bosma van de brancheorganisatie VFI zegt donderdag in het AD de angst wel te kunnen begrijpen.
,,Het gaat soms om naar schatting 50 goede doelen met soms mooi klinkende gironummers, denk bijvoorbeeld aan Giro 555.'' Hij wil met de banken afspraken maken om de schade tot een minimum te beperken.
Icoon
Een woordvoerster van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zegt in de krant dat Giro555 een icoon is. ,,Als het nummer in beeld komt, weet je dat er iets ergs aan de hand is en dat er actie nodig is.''
Ezelsbruggetje
SHO heeft de hulp van het publiek ingeroepen om het nieuwe lange IBAN-nummer voor 555 makkelijk te onthouden. SHO vraagt 'ezelsbruggetjes' te melden via e-mail of Facebook. De beste inzenders krijgen een T-shirt van Giro555.
IBAN
Vanaf 1 februari gaat het betalingsverkeer alleen nog via de nieuwe IBAN-nummers. Door dat nieuwe betalingsverkeer kan in het hele eurogebied op dezelfde manier betaald worden.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!