Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gloeilamp verkocht als 'verwarmingsbol'

09-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
verwarmingsbol.jpg
Europese regels hebben een eind gemaakt aan de onzuinige gloeilamp. Een Duitse ondernemer brengt daarom de 'verwarmingsbol' op de markt. Het product is eender aan een gloeilamp, maar wordt niet zo genoemd. Een mini- verwarmingselement mag, naar Europees recht, wel worden geproduceerd.
De Duitse ingenieur Siegfried Rotthäuser heeft de verwarmingsbol bedacht, uit ergernis over de Europese regelzucht en uit liefde voor de aloude gloeilamp. De bol is gewoon een gloeilamp, maar door deze een ander doel mee te geven (warmtebron) denkt Rotthäuser Europese regels op ludieke wijze te kunnen omzeilen. De Europese Unie heeft besloten dat na 1 september 2012 geen enkele gloeilamp meer in Europa verkocht mag worden. Nu al worden matte gloeilampen en lampen van 75 watt of meer niet meer aan de man gebracht. Op Rotthäusers website www.heatball.de kunnen geïnteresseerde consumenten 'lampen' kopen van 75 en 100 watt. Van elke verkochte verwarmingsbol doneert de ondernemer 30 eurocent aan een project ter bescherming van het regenwoud.
Bron: Heatball.de / www.stuttgarter-nachrichten.de/
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!