Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gloeilamp gaat uit

13-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gloeilamp_07.jpg
De gloeilamp is op de terugtocht in Nederland. Vier van de vijf kapotte gloeilampen werden in 2010 vervangen door een een spaarlamp of een ledlamp. Per huishouden waren er tien lampen die weinig energie verbruiken. Dat waren er een paar jaar geleden nog maar vier.
Dat staat in het jaarverslag over 2010 van het voormalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) dat donderdag is verschenen. In 2012 mogen in EU-landen geen gloeilampen meer worden verkocht aan consumenten. Lampen van 100 en 75 watt gingen al in de ban. Ook op straat kost de verlichting al een stuk minder stroom. Van de gemeenten doet 85 procent aan energiebesparing met straatlantaarns, terwijl alle provincies er al mee bezig zijn. In steeds meer kantoren en scholen gaat het licht uit als er niemand meer rondloopt. In bijna een op de drie kantoren hangt nu zuinige tl-verlichting.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!