Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Glamour is het tijdschrift van 2010

09-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tijdschriften_03.jpeg
De glossy Glamour is donderdag op het dertiende TijdschriftenGala gekroond tot het beste tijdschrift van 2010. Glamour won de belangrijkste prijs voor tijdschriften, de Mercur. Dat heeft de jury donderdag bekendgemaakt. Hilmar Mulder van het blad Grazia werd tot hoofdredacteur van het jaar 2010 gekozen.
Volgens de jury is Glamour meer dan een magazine. ,,Glamour ontwikkelde eigenzinnige evenementen, scoorde de beste oplagecijfers ooit en behoort tot de top 3 op de advertentiemarkt van vrouwenbladen'', aldus het rapport. De jury roemt Mulder om de online ontwikkelingen van haar blad en het profileren van de Grazia en zichzelf.
De oeuvreprijs, de Mercur d'Or/LOF-prijs voor publiekstijdschriften, is toegekend aan opinieblad Vrij Nederland. ,,Zeventig jaar, springlevend en in toenemende mate onmisbaar voor spraakmakend Nederland'', oordeelde de jury met daarin onder anderen Auke Visser, Theo Bouwman en Inez van Oord.
Tot de beste nieuwe lancering van dit jaar is het magazine Helden van Frits en Barbara Barend uitgeroepen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!