Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Giftige bestrijdingsmiddelen steeds minder verkocht

4 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
giftig930x520
In Nederland worden steeds minder chemische bestrijdingsmiddelen verkocht om bijvoorbeeld onkruid en insecten tegen te gaan, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Overheidsbeleid
In vier jaar daalde de verkoop met ongeveer 10 procent tot 10 miljoen kilogram. De daling hangt samen met overheidsbeleid om het gebruik van de giffen terug te dringen. In Nederland wordt 'slechts' 3 procent van het totaal in Europa aan chemische gewasbeschermingsmiddelen verkocht. Ruim de helft gaat naar Spanje, Frankrijk en Italië. Bijna een kwart wordt verkocht in Duitsland, Polen en Verenigd Koninkrijk.
Koplopers
Frankrijk is koploper in de bestrijding van onkruiden en loofdoding (aardappelen). Bestrijding van insecten en mijten gebeurt vooral in Spanje en Italië. Deze landen zijn ook de koplopers, samen met Frankrijk, in de bestrijding van schimmels en bacteriën. In Nederland wordt 42 procent van de verkochte bestrijdingsmiddelen hier tegen ingezet. ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!