Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

GGZ: 'Verbied drugsfestivals'

04-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
festival_publiek.jpg
Festivals en grote muziekevenementen waar niet krachtig wordt opgetreden tegen drugsgebruik, moeten worden verboden. Organisaties die niet ingrijpen tegen drugsgebruik, mogen geen vergunning meer krijgen voor zulke grootschalige evenement. Dat zegt directeur Dick Trubbendorffer van het GGZ CrisisCare tegen De Telegraaf.
Criminelen
Trubbendorffer zegt het vreemd te vinden dat festivals waar jaarlijks drugsdoden vallen mogen doorgaan, terwijl kickboksgala's worden verboden omdat het broedplaatsen zijn voor criminelen. De overheid treedt volgens hem te slap op.
Feestgangers
Alleen een hard beleid zou een herhaling van vorige zomer kan voorkomen. Toen kwamen er 10 feestgangers om het leven door hooggedoseerde xtc-pillen. Daan van der Gouwe van het Trimbos-instituut erkent de gevaarlijke trend, maar hij legt de verantwoordelijkheid in de eerste plaats bij de drugsgebruikers zelf. ANP/Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!