Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

GGZ: kans op meer gokverslaafden

14-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gokken_01.jpg
Versoepeling van het gokbeleid werkt gokverslaving in de hand. Dat liet Geestelijke Gezondheidszorg Nederland (GGZ) woensdag weten in een reactie op het voorstel van staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) om meer ruimte te geven aan legale kansspelen.
,,Het voorstel druist in tegen het beleid van de overheid om de instroom van patiënten in de gezondheidszorg terug te dringen'', aldus een woordvoerder. De GGZ stuurde voorafgaand aan de discussie een e-mail aan de Kamer waarin de organisatie haar zorgen uitte over het voorstel.
Door de gokmarkt vrij te geven is de kans groot dat vooral groepen die gevoelig zijn voor kansspelen, zoals jongeren en mensen met een laag IQ, sneller verslaafd raken, aldus de zegsman. ,,Deze patiënten komen bij ons terecht. Dit betekent niet alleen meer leed, maar het kost de maatschappij ook veel geld.''
In Nederland zijn 40.000 mensen gokverslaafd.
De Tweede Kamer praat woensdag met Teeven over zijn plan om het gokbeleid te verruimen en vergunningen uit te geven voor gokken op internet.
Bron: ANP

Meer over:

gokken, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!