Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ggz-aanbieder Stepwork transgenderzorg op omvallen door wanbeleid

06-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
stepwork zembla
Stepwork, een van de grootste particuliere ggz-aanbieders op het gebied van transgenderzorg in Nederland, staat op omvallen door wanbeleid. Dat blijkt uit onderzoek van Zembla.
Zilveren Kruis vordert 130.000 euro terug wegens onrechtmatige declaraties. Er ontbreken jaarverslagen en patiëntendossiers zijn onvolledig. Een deel van het personeel wordt al maanden niet betaald en heeft faillissement aangevraagd van de Wmo-tak van Stepwork. De eigenaar van Stepwork is vorige week door het medisch tuchtcollege voorwaardelijk voor drie maanden geschorst als psychotherapeut, omdat hij een patiënt tijdens en na de behandeling langdurig onbetaald en daarna tegen een stagevergoeding liet werken.

Interne e-mails en vertrouwelijke documenten

Zembla legde de hand op verschillende interne e-mails en vertrouwelijke documenten van Stepwork en sprak de afgelopen maanden tientallen (oud)medewerkers en (oud)cliënten van Stepwork. Er zijn klachten over personeel dat niet ingewerkt wordt, er heerst een angstcultuur, psychologen in opleiding krijgen geen supervisie en werknemers moeten achter hun salaris aan.

Lees hier meer op de website van Zembla.

Meer over:

ggz, stepwork
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!