Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

GGD: vier carnaval binnen

11-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Carnaval.jpg
De GGD's in het zuiden van het land waarschuwen carnavalvierders voor bevriezing van oren, vingers en tenen wegens de aanhoudende kou in de komende dagen. Het advies is om het feest binnen te vieren en eenmaal buiten vooral in beweging te blijven en warme kleren aan te trekken.
De buitentemperatuur zakt komend weekeinde tot 5 graden onder nul. In verschillende Limburgse en Brabantse steden is carnaval een typisch buitenfeest. Door het gebruik van alcohol zetten bloedvaten uit en verliest het lichaam veel warmte terwijl de huid toch warm aanvoelt, zo legt een woordvoerster van de GGD Hart voor Brabant uit.
Buiten hossen en springen kan niet heel veel kwaad maar even de kroeg uit om op een bankje uit te rusten, veroorzaakt het reële gevaar dat bijvoorbeeld oren bevriezen zonder dat je het merkt, aldus de GGD.
,,Zoek de warmte op en vier carnaval binnen'', aldus de woordvoerster. Ga je toch naar buiten, doe handschoenen, dikke jas en warme sokken aan en zet een muts op. ,,En doe onder invloed van alcohol vooral geen onverstandige dingen.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!