Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

GGD sluit groot aantal prikstraten

04-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
vaccin prik 1127

De GGD’en sluiten de komende tijd zeker 73 vaccinatielocaties, meldt het AD na inventarisatie. In de plaats daarvoor komen mobiele prikbussen en pop-up-priklocaties.

Het heeft volgens de GGD’en geen zin om grote prikhallen nog langer open te houden, aangezien de meeste mensen nu tegen het coronavirus zijn ingeënt. Er werden in begin juni nog ruim 200.000 mensen per dag gevaccineerd. Inmiddels worden er nog maar zo'n 100.000 mensen per dag gevaccineerd. Het gaat bij deze vaccinaties veelal om tweede prikken. Daarom zal het aantal vaccinaties de komende weken nog verder afnemen. Veel van de 143 GGD-vaccinatiestraten worden daarom ontmanteld.

Veel priklocaties zijn al gesloten

In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn er op dit moment nog veertien priklocaties. Hiervan blijft er per eind september nog maar eentje over. Sinds juli zijn al zes locaties gesloten, in deze en de volgende maand sluiten er nog dertien hun deuren. In Brabant is de sluitingsdatum voor elf van de veertien prikstraten bekend. Er zijn drie locaties sinds deze week al dicht.

Mobiele vaccinatie-units en prikbussen

Er zullen mobiele vaccinatie-units en prikbussen worden ingezet in wijken en dorpen waar de vaccinatiegraad lager ligt dan gemiddeld. Zo worden er pop-up vaccinatielocaties ingericht in bijvoorbeeld buurthuizen, sportkantines of moskeeën.

Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!